Tandblegning
Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de mange tandblegningssystemer og produkter der er på markedet.
Professionel tandblegning Århus – Komplet guide til hvide tænder
Her kan blandt andet nævnes tandblegning hjemmekit, tandblegning strips, tandblegende tandpasta, tandblegning gel og tandblegning med aktivt kul blot for at nævne nogle få.
Men hvad virker og hvad er egentlig den bedste tandblegningsbehandling til dig der ønsker at få hvide tænder?
Tandlægerne hos TandlægeCenteret Clemens Torv i Århus har lavet denne guide, så du kan blive klogere på hvilken behandling du bør vælge, samt hvilke behandlinger du helt bør undgå, hvis du ønsker et flot og sundt hvidt smil.
Hvad er en tandblegning?
Tandblegning kan hvis det bliver gjort rigtigt, være en meget effektiv måde at lette den naturlige farve på dine tænder på, uden at man fjerner noget af tandoverfladen.
En tandblegning er ikke permanent, og vores anbefaling er derfor at man får foretaget en tandblegning hvert eller hvert andet år, hvis man ønsker at bevare sit hvide smil.
Hvorfor opstår misfarvning af ens tænder?
Der kan være flere grunde til, at du oplever at dine tænder får en misfarvning. Det behøver heller ikke nødvendigvis være den samme grund for alle.
Lige så vel som at vores hår og hud er forskellige, så gælder dette også for vores tænder, da alle er forskellige.
Det er desværre de færreste, der er så heldige at have naturligt hvide tænder hele livet, da vores tænder som oftest også bliver mere misfarvede med alderen.
Som oftest, skyldes din misfarvning dog det, at dine tænders overflade tager farve af mad og drikke som f.eks. te, kaffe, rødvin og mørke bær.
Rygning har også vist sig at kunne være medvirkende til en misfarvning af tænderne.
Sidst men ikke mindst, så kan tandsten også påvirke farven på dine tænder, hvilket blandt andet er en af årsagerne til at vi anbefaler at du bruger tandtråd for at holde dit smil sundt og hvidt.
Hvilke tandblegningsbehandlinger bør man undgå?
Whitening strips
Whitening strips er små fleksible plastikstrimler kaldet polyethylen.
Hver strimmel er belagt med en gel, der indeholder brintperoxid eller carbamidperoxid, som begge er effektive tandblegningsmidler.
Brugen af disse whitening strips er udbredt, men fordi strimlerne ikke er skræddersyet til din mund, er der en risiko for at gelen kan komme i kontakt med dine gummer eller andet væv i munden.
Dette kan føre til skade på tandkød, øget tandfølsomhed samt et ujævnt resultat. Vi anbefaler derfor at du får lavet en skinne, der er støbt til at passe til dine tænder.
UV lys
Der har endnu ikke været nogle klare undersøgelser, der påviser at behandlinger med lys har en blegende effekt på ens tænder.
Tværtimod, kan disse behandlinger i værste fald have en negativ effekt på dit tandsæts nervesystem.
Oftest leder disse metoder til et følsomt tandsæt, og vi anbefaler derfor ikke vores patienter at benytte disse behandlingsformer.
Whitening mundskyl
I flere butikker er det også muligt at købe mundskyl der skulle kunne gøre dine tænder hvidere.
Selvom flere af disse produkter indeholder et blegemiddel (peroxid), så leder dette ikke automatisk til hvidere tænder, da blegemidlet skal være i kontakt med tænderne i længere tid for at frembringe en farveændring.
Samtidig er det ikke sundt for indersiden af din mund, hvis den konstant udsættes for det blegemiddel der findes i disse mundskyl.
Brug af disse kan derfor lede til irritation af tandkødet, og vi anbefaler derfor ligeledes at du holder dig væk fra denne behandlingsform.
Hvorfor anbefaler vi en professionel tandblegning hjemme?
Når du kommer ind til os på tandklinikken for at få bleget dine tænder, så starter vi med at få foretaget en undersøgelse, for at kunne vurdere dine tænder. På den måde sikrer vi os, at dine tænder egner sig til en tandblegning.
Din tandlæge vurderer samtidig, i samråd med dig, hvilken farve tænderne i så fald skal have, så du får et naturligt look.
Herefter laver tandlægen et aftryk af dine tænder. Det er ud fra dette aftryk, at vi laver en blegeskinne, som passer præcist til dine tænder.
Tandlægen giver dig så nogle simple men grundige instrukser, så du i ro og mag kan tage skinnen med hjem og lave blegningen i dit eget hjem.
Det betyder, at du undgår at bruge unødvendigt meget blegemiddel, samtidig med at du ikke behøver at bruge tid på at sidde i en tandlægestol.
Tandblegnings resultatet før og efter behandlingen
Her kan du se resultatet for en af vores tilfredse kunder, efter han har fået vores professionelle tandblegning til hjemmet.
De viste billeder du ser her, er billeder af en af vores faktiske patienter. Vær dog opmærksom på at resultatet kan variere, primært fordi hver patients situation, smil og ansigtsforhold er unikke.
Desuden tilpasser vi hvert tandblegningsforløb specifikt til dig, så dine tænder får et sundt og naturligt look der passer til dit ansigt.
Før behandling
Efter behandling
Hvor længe holder din tandblegning?
Du vil oftest kunne se resultatet af din tandblegning efter et par dage, hvor dine tænder vil være synligt hvidere.
Det er forskelligt fra person til person, hvor længe tandblegningen holder, og det påvirkes meget af din livsstil.
Du kan forlænge holdbarheden af din tandblegning, ved hyppige tandrensninger, hvor tænderne pudses af, ved at begrænse dit indtag af tobak og lakrids og drikkevarer såsom kaffe, te og rødvin.
Hvad er prisen for en professionel tandblegning?
Hos TandlægeCenteret Clemens Torv, Aarhus C og Tandklinikken Hasle Torv, Aarhus V tilbyder vi tandblegning til en fast lav pris.
Den skræddersyede blegeskinne gør at du undgår at bruge unødvendigt meget blegemiddel.
Din tandlæges simple men grundige instrukser, gør det ligeledes nemt og sikkert for dig at lave din tandblegning derhjemme.
Disse to ting tilsammen gør vores omkostninger lavere, så vi kan give dig den lavest mulige pris, for et professionelt resultat.
Vi tilbyder en tandblegning til en fast lav pris på 2.500 kr. for blegning af begge kæber og 1.500 kr. for blegning af en kæbe inkl. skinne og blegegel.
Er der nogle bivirkninger ved tandblegning?
Som med alle behandlinger, kan der i nogle tilfælde opstå bivirkninger i forbindelse med behandlingen.
Nogle personer oplever at deres tænder bliver følsomme over for kulde under eller efter behandlingen.
Andre kan opleve ubehag i tandkødet, ondt i halsen eller hvide pletter på tandkødslinjen.
Gældende for disse symptomer er dog, at de normalt er midlertidige og bør forsvinde inden for et par dage efter behandlingen.
Skulle bivirkningerne alligevel forsætte, bør du kontakte din tandlæge.
Ring mig op
Udfyld alle felterne og klik ”send besked” og vi ringer til dig hurtigst muligt.
Udfyld formularen, og bliv ringet op vedr. en forundersøgelse